Voor het schrijven van de artikelen op 365smart.nl maken wij regelmatig gebruik van diverse handige tools. In één van deze tools kunnen wij per onderwerp zien waar mensen het meeste vragen over stellen. Dit zijn vragen die worden ingetypt door mensen in Google. Deze informatie is voor ons natuurlijk erg interessant om te zien. Over robotgrasmaaiers hebben mensen enorm veel vragen. We hadden hier wel een artikel met 50 vragen kunnen maken. Aan de ene kant logisch, een robotmaaier is een nieuw apparaat voor veel mensen. Aan de nadere kant niet zo logisch, want het zijn ook weer geen hele ingewikkelde apparaten als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt.
Lees ook: Top 5 vragen beantwoord over de deurbel met camera!
Veelgestelde vragen en ons antwoord
Wij hebben de vragen op een rij gezet. Onder de vraag lees je ons antwoord. We merken dat veel mensen zochten naar de beste robotgrasmaaier. Daarnaast zijn er enorm veel vragen omtrent het perimeterdraad. Dit begrijpen we wel. Heb je zelf ook een vraag? Neem dan gerust contact met ons op
Wat is de beste robotgrasmaaier?
Dit is lastig te zeggen. Dit hangt voornamelijk van twee dingen af: het budget en de tuingrootte. Per model robotgrasmaaier verschilt de maximale aangeraden tuingrootte. Wij hebben in de keuzegids genaamd robot grasmaaier kopen per categorie onze favoriete robotmaaiers gegeven. Er zijn ook meerdere modellen die van ons het TIP-label hebben mogen ontvangen. Dit label krijgen smart producten niet zomaar van ons. Van alle robotgrasmaaiers die wij hebben uitgetest hebben er slechts 5 het label ontvangen. Deze blinken in hun categorie uit. Dit zijn de volgende robotmaaiers.
Hoe werkt een robotmaaier zonder draad?
Vrijwel alle robotmaaiers werken met een perimeterdraad. Dit wordt ook wel begrenzingsdraad genoemd. Je legt dit rondom het gazon en de (vaste) obstakels, zoals een vijver, bloemenperk of boom. De robotmaaier weet zo de grenzen te bepalen van het gazon. Er zijn een aantal fabrikanten die experimenteren met robotmaaiers zonder draad, maar deze zijn nog niet echt 100% accuraat of geschikt qua budget. Ons advies: koop een robotmaaier met draad. Dit is eventjes werk met neerleggen, maar daarna heb je er geen omkijken meer aan.
Wat kost een Bosch robotgrasmaaier?
Een hele algemene vraag. Je kan een simpele Bosch Indego voor een kleine tuin, zoals de XS 300 voor rond de 500 euro kopen. Voor grotere tuinen ben je vaak wel rond de 900 euro kwijt. Het hangt vooral van de tuingrootte en connectiviteit af hoeveel geld je betaalt voor een Bosch maaier.
Kan een robotmaaier over tegels heen maaien?
Dit verschilt per model. De meeste moderne merk-robotmaaiers kunnen prima over een tegel of tuinpad rijden. Kijk dus goed in de specificaties of het model dat je op het oog hebt dit kan. Meestal moet dit geen probleem vormen.
Waar plaats je het laadstation?
Dit verschilt ook per merk en model. Vaak dient een laadstation op een vlakke ondergrond geplaatst te worden met voldoende ruimte er omheen. Let ook op dat er geen besproeiingssysteem in de buurt staat. Het laadstation moet aangesloten worden op stroom. Er moet dus een stopcontact in de buurt zijn. Ideaal is om het laadstation wel in het te maaien gebied neerzet. Sommige modellen hebben er moeite mee als deze hier niet in staan, maar eerst een stuk moeten rijden voordat ze bij het maaigebied komen. Moderne maaiers hebben hier minder moeite mee.
Wat is perimeterdraad?
Perimeterdraad wordt ook wel begrenzingsdraad genoemd. Dit leg je om het gazon en de vaste obstakels heen. Zo herkent de robotgrasmaaier precies waar het moet maaien en waar het gazon stopt.
Hoe leg je het perimeterdraad?
Dit staat altijd netjes in de gebruiksaanwijzing van de robotmaaier. Het is namelijk per merk anders. Bij het ene merk moet je het draad 1-2 cm ingraven op 5cm van de gazonrand. Andere merken kunnen veel dieper ingegraven worden.
Is Robomow een goed merk?
Jazeker. Het is een prima merk. Wellicht wordt deze vraag vaak in de zoekmachine gesteld omdat mensen het merk niet kennen. Toch is het op grasmaaiergebied een erg bekend merk en betrouwbaar merk.
Wat kost een echt goede robotgrasmaaier? Reken tussen de 1000 1n 1500 euro voor een echt goede robotmaaier. In de prijsklasse 1500+ begint de topklasse. Tot 1000 euro zijn er ook genoeg prima grasmaaiers te koop