Een Hue tafellamp is een onwijs populair product. Handig dat je deze vrijwel overal neer kan zetten. Je hoeft geen rekening te houden met een armatuur of fitting. De tafellamp sluit je met een snoer aan op het normale stopcontact. In de Hue-serie tafellampen zijn er talloze opties. Zo kun je kiezen voor een rond model, plat rechthoekig model, een staande Hue tafellam, een buisvormige gradiënt en een moderne halfronde versie. Populaire serie tafellampen van Hue zijn o.a. de Wellness, Flourish, Signe, Bloom en de wereldberoemde Hue Iris tafellamp (onze favoriet). In deze blog bekijken we de diverse modellen binnen deze serie met slimme lampen.
Wat is een Hue tafellamp?
Een Hue tafellamp is een vorm van slimme verlichting. Je sluit de lamp aan op een normaal stopcontact en koppelt het aan jouw smart home via de Hue app (iOS / Android). Om alle functies goed te kunnen gebruiken, koppel je het geheel aan een Hue Bridge. Je kan dit apparaat zien als het kloppend hart van jouw smart home. Wil je de lamp echter alleen gebruiken voor kleurverlichting? Dan heb je geen bridge nodig en koppel je de tafellampen via bluetooth. Je kan dan gewoon de belangrijkste functies gebruiken van de tafellamp! Je hebt verschillende soorten en modellen van dit soort lampen. Mensen gebruiken deze verlichting vaak op een tafeltje, nachtkastje of als sfeerverlichting gericht op de muur.
Tip: Alle tafellampen van Hue vallen weer onder andere lichtserie. Dit zijn bijvoorbeeld White, White Ambiance en White & Color Ambiance. Wat deze termen betekenen lees je in het Hue woordenboek.
Alle modellen, merken en soorten Hue tafellampen op een rij
Hieronder bekijken we de diverse modellen in de serie lampen voor op tafel van Hue. Per serie zie je goed het design en lichten we hier en daar wat toe. Bij elke serie Hue tafellamp zie je ook de huidige prijzen in een kleine prijsvergelijker. Deze prijzen worden dagelijks opgehaald door ons systeem bij diverse webwinkels.
Let op: Normaal gesproken staat de beste prijs altijd bovenaan. In de Hue prijsvergelijkers is dit de beste prijs voor een los model. Vaak krijg je bij aanschaf van twee of meerdere Hue tafellampen een leuke korting. Deze prijzen zie je ook, maar staan iets verderop in de vergelijker. Iets om rekening mee te houden 😊.
Hue Iris tafellamp
De Hue Iris serie tafellampen zijn het bekendst. Wij hebben zelf een voorloper van deze lamp al járen geleden in huis gehaald. Toen kon de lamp alleen via Bluetooth worden bediend. Dit is tegenwoordig wel anders. De Hue Iris serie lampen kan je zowel met Bluetooth, app als stem (via bridge en aangesloten spraakassistent, bijvoorbeeld Google Nest Audio of Apple HomePod). De lampen zien er geweldig uit. Regelmatig brengt Hue ook specials uit in deze serie. De special van de gouden Iris lamp in de uitgelichte afbeelding van dit artikel is wel een favoriet van de redactie. Hieronder zie je diverse modellen van de immens populaire Hue iris tafellamp!
Bloom
Deze serie lampen lijken erg op de Iris lampen van hierboven. Het grootste verschil is de vorm. Dit model staat op een soort van standaard, zoals je goed in de onderstaande productafbeeldingen kan zien.
Play
De Play-modellen tafellampen zijn erg bijzonder. Het gaat hier om langwerpige balken met slimme functies. Deze lampen gebruik je alleen in combinatie met een Hue bridge en niet met Bluetooth. Hiermee zijn ze een uitzondering op deze pagina. De lichtbalken kun je ook synchroniseren middels de Hue Sync box met de kleuren die op de televisie worden afgespeeld.
Philips Hue Gradient Signe
In de onderstaande video krijg je een goed beeld van deze bijzondere tafellamp. Deze geven echt heel veel sfeer in huis.
De Gradient Signe is niet mega vaak in de aanbieding. Als je echter kiest om er twee of meer tegelijk te kopen, krijg je vaak een leuke korting.
Wist je dat: De Gradient Signe kun je kopen in twee versies: het bovenstaande model taffellamp en de staande lamp. De laatste variant is groter en kun je goed in een hoek kwijt van de kamer of tegen de muur. Deze vloerlamp variant bekijk je hier.
Hue Go
Dit is een van de nieuwste lampen van Hue. Het is een lamp die werkt op een ingebouwde accu. Je neemt de lamp dus eenvoudig mee en zet het in een andere kamer neer. Vandaar ook de naam: Go! Bediening doe je o.a. via Bluetooth. Je kan de lamp ook gebruiken op wat vochtigere plekken in huis, bijvoorbeeld in de badkamer, als je in bad zit te ontspannen.
Wellness
Een minder bekende tafellamp van Hue is de Philips Hue Wellness tafellamp. Deze wordt verkocht in de kleur wit. Je kan de lamp in diverse kleurtemperaturen wit instellen, van warm wit tot een helder wit licht om bij te werken. Qua vorm moesten wij er even aan wennen. Wat vind jij? Bekijk het hieronder:
Flourish
Deze compacte tafellamp kan je wel in miljoenen kleuren instellen. Qua ontwerp doet het ons erg denken aan de Google Nest Mini speaker die we thuis hebben staan. Al is de Flourisch lamp wel iets groter qua formaat.
Leuk: Je kan via de Hue app de scene Ontwaken gebruiken. Plaats een tafellamp model van Hue op het nachtkastje en ontwaak met een licht wat heel langzaam steeds feller wordt. Een soort wake-up light!
Veelgestelde vragen en antwoorden
Moet je een losse lamp met fitting kopen?
Nee, alle tafellampen die onder de naam Philips Hue worden verkocht hebben al een lamp ingebouwd. Afhankelijk van de serie kan je deze in verschillende kleuren en kleurtinten instellen.
Hoe sluit je de lamp aan?
Alle tafellampen van Hue worden aangesloten met een stekker in het stopcontact.
Moet je de Hue Bridge gebruiken?
Nee, dit is niet verplicht. De meeste opties zijn ook beschikbaar via de app en verbinding via bluetooth. Om alle mogelijkheden van de lamp te benutten, is een Hue bridge wel vereist. Je kan de lamp ook prima zonder gebruiken.